Status

... ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ...
Τα ξαναλέμε, τον Σεπτέμβριο!

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΕΛ.ΑΣ σε ρόλο νέας "Ζαρντινιέρας"...


Ένας νεαρός, θύμα της κρατικής καταστολής, ο οποίος έκανε το «λάθος» να θέλει να κάνει βόλτα, βράδυ, στο κέντρο της πόλης, νοσηλεύεται τραυματισμένος με τρύπα στον πνεύμονα, από πλευρό που καρφώθηκε στο σημείο και έσπασε από τα χτυπήματα των μπάτσων με κλωτσιές, γροθιές και γκλομπιές.

Περίπου 28 ημέρες πριν τις εκλογές, δημόσια ομάδα τρομοκρατών της ελληνικής δημοκρατίας, υπηρετούντες στην νεοσύστατη μηχανοκίνητη ομάδα «Δ», αποφάσισαν να εκμεταλλευθούν το θόρυβο της εκλογικής εμποροπανήγυρης, για να καλύψουν άλλο ένα από τα καθημερινά «κατορθώματα» τους. Σε μαζική εισβολή που πραγματοποίησαν στα Εξάρχεια τα ξημερώματα της Παρασκευής, με αφορμή την προσπάθεια σύλληψης νεαρού που κατηγορείται ότι έκανε graffiti σε τοίχο, εξαπέλυσαν σαρωτικό πέρασμα στα Εξάρχεια, με έμφαση στο σημείο όπου πριν 9 μήνες συνάδελφος τους δολοφόνησε τον 15χρονο μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλο κι επιτέθηκαν με ασφυξιογόνα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και γκλομπς στον κόσμο που περπατούσε ή κάθονταν στα καφέ της περιοχής.

Εφοδιασμένοι από τη Δημοκρατία με όπλα που προκαλούν, πόνο, ασφυξία και θάνατο επιτίθενται σε νεαρούς, συλλαμβάνουν στο σωρό 4 από αυτούς, τους ρίχνουν στο δρόμο, τους βρίζουν, τους ξυλοκοπούν, τους περνούν χειροπέδες, και συνεχίζουν να τους ξυλοκοπούν ξανά και ξανά μέχρι και τον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ, όπου βρίσκεται η υπηρεσία προστασίας πολιτεύματος. Το πολίτευμα που αντικατέστησε τη χούντα, όχι όμως και τις τακτικές της, τις οποίες εξέλιξε, επέκτεινε και αναβάθμισε νομικά και τεχνολογικά και γιορτάζει φέτος τα 35 του χρόνια. Μάλιστα για να αναδείξει την πραγματική ουσία του πολιτεύματος ένας τραμπούκος της "Δ" βγάζει το όπλο του, σημαδεύει και απειλεί να πυροβολήσει το συγκεντρωμένο κόσμο που διαμαρτύρεται, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Στον 6ο της ΓΑΔΑ συνειδητοποιώντας τη σοβαρότητα των τραυμάτων που δεν κρύβονται στα σώματα των συλληφθέντων, πριν αναγκαστούν να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο και προκειμένου να καλύψουν/δικαιολογήσουν τις πράξεις των συναδέλφων τους, χρεώνουν τους συλληφθέντες, χωρίς καμία απολύτως απόδειξη, με κακουργήματα και συνοδευτικά πλημμελήματα για κατοχή εκρηκτικών, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και αντίσταση κατά της αρχής, παρά τις κάθετα αντίθετες μαρτυρίες όσων είδαν τι πραγματικά έγινε.

Το ίδιο άλλωστε είχε συμβεί και Θεσσαλονίκη στην υπόθεση της «ζαρντινιέρας» με τον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή από την Κύπρο αλλά και στη δολοφονία του Αλέξη. Όπως και τότε, έτσι και τώρα, μαρτυρίες και αποδείξεις ανέδειξαν την πραγματικότητα της καθημερινής βαναυσότητας της δημοκρατίας μέσα από τις πράξεις των δημοσίων οργάνων της.

Πηγή: http://athens.indymedia.org/?lang=el

Δεν υπάρχουν σχόλια: